Skip to content

Over Lila

Let the beauty of what you love be what you do.

Waarom deze uitgebreide bio?

Als je vanuit een kwetsbare positie of situatie bij mij terecht komt, als je jezelf verder wil ontwikkelen en ontplooien dan wil je toch weten bij wie je laat zien? Dan wil je toch weten dat degene tegenover je kan luisteren en begrijpen. Dat er ruimte is om jezelf te laten zien en dat er geen sprake is van een oordeel of erger nog veroordeling. Het is oké, jij bent oké maar iets in het hier en nu klopt nog niet want anders zou je dit nu niet lezen. 

Wie ben ik als professional?

Voor een uitgebreid cv kun je het beste terecht op LinkedIn, daar staat het ongeveer allemaal netjes op een rij. Ik ben een nieuwsgierige, analytische en betrokken hulpverlener. Een situatie kun je meestal vanuit meerdere perspectieven bekijken. Willen snappen hoe iets of iemand in elkaar zit, waarom dat zo is en wat daar dan vervolgens mee te (kunnen) doen. Als ik werk, sta ik aan. Het betekent een hoog tempo van lezen, leren en begrijpen om het te laten werken. 

Om die reden ben ik nooit uitgeleerd. PE-online dekt de lading bij lange na niet. Wanneer ik ergens enthousiast en gepassioneerd over ben dan wil graag met anderen delen wat in mijn ogen belangrijk is qua kennis of vaardigheden. Het ondersteunen van anderen in het verkennen van hun talenten of uitbreiden van hun mogelijkheden kenmerkt mij bij uitstek. 

Lijnie Reijers

Wie ben ik als persoon?

Een belangrijk deel van mijn identiteit wordt bepaald door mijn positieve zijnskenmerken en eigenschappen. Ik ben een intelligente, sensitieve, zelfbewuste, ambitieuze, bevlogen en ondernemende vrouw, moeder en echtgenote. De rafelkantjes betreffen mijn adoptie ten gevolge van kinderhandel, de verlatingsangst als gevolg daarvan en vervolgens het misbruik, naast het gepest en buitengesloten voelen/worden. Maakt mij dat slachtoffer, een vechter? Geen idee. Het heeft me gevormd en de veerkracht die iedereen in zich heeft, heb ik kunnen trainen. Als je 99 keer valt, zul je 100 keer moeten opstaan. Aikido heeft daar, zeker in een belangrijke vormende periode in mijn leven, letterlijk bij geholpen.

 

Mijn wereld bestaat uit vele tinten grijs, waarin ik mij regelmatig ook aan de extremen van zwart en wit beweeg. Soms omdat het moet en niet anders kan. Soms omdat het kan en niet omdat het moet. 

When you do things from the soul, you feel a river moving in you, a joy.

De tijdlijn van het ontstaan van Lila

In oktober 2007 werd de bv Yoi centrum voor Orthopedagogiek en trainingen opgericht. Met wat hobbels onderweg groeide het in 15 jaar uit naar een praktijk met meerdere hulpverleners en gerichte expertises. In de tussentijd richtte ik in februari 2018 samen met Dorien Oskam Haviq het expertisecentrum hoogbegaafdheid in de regio Zuid-Holland zuid op. In juni 2020 volgde STEQ in Amersfoort  samen met Annemarie Heijman en juni 2022 Atalanta samen met Elske van Leeuwen in Gouda. Het oprichten, aansturen van  en werken binnen deze organisaties leerden  me waar mijn hoofd, hart en handen van aan gingen. Dus toen de moeilijke beslissing genomen moest worden om Yoi op te heffen, wilde ik verder als eenmanszaak met een duidelijke richting. 

 

Woorden, namen doen ertoe dus het werd Lila, speels ont-moeten. Lila betekent in het Sanskriet spelen, ‘goddelijk spel’ zelfs volgens sommige definities. Spel waarin creatie destructie en recreatie vanuit creatie De naam in zijn geheel omvat mijn levenshouding en insteek in (professionele) interacties.